Colníci s policajtami odhalili nelegálnu výrobňu pervitínu

13.11.2012 Považská Bystrica

Bratislava 13. novembra (TASR) - Colníkom a policajtom sa podarilo počas minulotýždňovej akcie odhaliť organizovanú skupinu, ktorá je podozrivá z výroby a predaja drog. " Táto skupina osôb sa dlhodobo zaoberala výrobou a obchodovaním s metamfetamínom vo veľkom rozsahu, pričom jej pôsobnosť bola na území západného a stredného Slovenska," informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Miroslava Slemenská.

Colníci a policajti zaistili v rámci akcie v chatovej oblasti Papradno, okres Považská Bystrica, a v Trnave vyše 5,6 kilogramu pervitínu, z ktorého by bolo možné podľa Slemenskej vyrobiť 80.200 jednotlivých dávok drogy. "Ich hodnota na čiernom trhu by predstavovala až 962.400 eur," priblížila. Zaistilo sa tiež kompletné zariadenie na výrobu pervitínu, prekurzory potrebné na výrobu drogy vo veľkom množstve ako lieky, červený fosfor či kyseliny, strelné zbrane, munícia a finančná hotovosť v rôznych menách.

Vo väzbe skončili štyri osoby, 27-ročný Nórbert H., 19-ročný Nikolas D., 26-ročná Jana J. a 24-ročný Martin H. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov.
 

Vyberte región